Vihdin PS selvitti, plussat vaihtuivat kunnassa pitkäksi miinukseksi

Ikuisuuskysymykseen on laskettu vastaus. Me emme tienaa maahanmuutolla nyt, emme viime vuonna, emmekä varsinkaan ensi vuonna.

Kunnan laskelmat, mitä moni käytti vipuvartena maahanmuuttovirkojen lisäämisessä ja kilpenä keskustelussa kuluista on nyt todettu virheelliseksi ja puutteelliseksi. Aikaisemmin vuonna 2019 ilmoitettu luku viivan alle oli +12 636 euroa.

Luvusta puuttui terveys-, varhaiskasvatus- ja koulutusmenot kokonaan eikä näitä lukuisista kyselyistä huolimatta meinannut saada. Kuitenkin luvut onnistuttiin Lohjalla laskemaan mukaan ja kuin ihmeen kaupalla ne sen jälkeen löytyi Vihdissäkin.

Uudet laskelmat näyttivät miinusta 653 128 Euroa.

Tässä ei ole vielä huomioitu 88 pakolaisen tippumista pois valtiotukien piiristä, joten summa tulee kohoamaan yli miljoonaan varovasti laskien. Pakolaisstatuksella Vihdissä oli vuoden 2020 loppuun mennessä 157 henkilöä.

Vihdin Perussuomalaiset yrittivät muutosta samalla, kun leikkaukset olivat kunnanvaltuuston käsittelyssä.

Lainaus vihdin uutiset 11.11.2020

Veli-Matti Laitinen esitti Perussuomalaisten ryhmäpuheenvuorossa – kuten jo kunnanhallituksessa – talousarviosta poistettavaksi kappaletta, joka käsittelee maahanmuuttotyön vaikeaa ennakoitavuutta ja toisen kotoutumisohjaajan puolivuotista lisäresurssia ja nykyisen maahanmuuttohenkilöstön vakinaistamista.

– Tilalle esitän, että haastavasta taloustilanteesta johtuen emme sitoudu ottamaan pakolaisia ja turvapaikanhakijoita vuosina 2021-2023.

Tämä Perussuomalaisten esitys hylättiin valtuuston äänestyksessä äänin 35-8.

Juttuun lisätty 16.2.2021 klo 20.40 taulukot tuloista ja menoista. Tarkempia tietoja emme tuo julki jutussa, koska sisältävät yksityiskohtaisia tietoja.

kirj. Samppa Granlund