Tavoitteeksi kunnan veroprosentin alentaminen

Vihdin kunnan talouteen on kohdistunut viime vuosina huomattavia säästöpaineita mm. Vihta-tasapainotusohjelman muodossa. Valtion myöntämä koronatuki on puolestaan vain ensiapua heikkoon taloustilanteeseen. Säästäminen esim. henkilöstökuluista lomautusten muodossa tai jopa kokonaisten palveluiden leikkaaminen olisivat ikäviä toimenpiteitä ja niille tuleekin etsiä vaihtoehtoja.

Perussuomalaisena kuntavaaliehdokkaana lähden puolueen linjan mukaisesti siitä, että tiukassa taloustilanteessa toissijaisia menoja kuten maahanmuuton kustannuksia on pystyttävä tarkastelemaan kriittisesti. Keskitytään siis kunnan (lakisääteisten) toimintojen näkökulmasta kaikkein olennaisimpaan ja samalla kartoitetaan uusia tulonlähteitä.
Yksi tärkeimmistä asioista paikallisessa päätöksenteossa huomioitavaksi on suunnitelmallinen tähtääminen siihen, että kunta houkuttelee uusia asukkaita ja pitää nykyiset. Vihdin julkisuuskuvan vahvistaminen on keskeisessä roolissa seudun kehyskuntien välisessä kilpailussa veronmaksajista.

Siksi mielestäni kunnan tuloveroprosenttia pitäisi pystyä alentamaan tulevalla valtuustokaudella nykyisestä 20,5 prosentista alle kahdenkymmenen pinnan ”maagisen rajan”. Sen tavoitteleminen saattaa vaatia pitkällekin meneviä toimenpiteitä ja poliittista vääntöä, mutta onnistuessaan olisi selvä viesti monille Vihdistä kiinnostuneille:
Tervetuloa Vihtiin, meillä sinua ei veroteta hengitä ja saat euroillesi vastinetta.