Kylät kuntoon, vaikka yksi kerrallaan

Oletko kuullut vihtiläisestä, joka valittaisi rakennusluvan puutetta? Moni nimittäin on ja asia pitää korjata.

Meille Perussuomalaisilla sydämen asia on elinvoimaiset kylät, kevyt byrokratia ja vapaus päättää omasta tekemisestä. Jokainenhan nämä samat asiat lupaavat aina vaalien alla, mutta kuka seisoo sanojensa takana? Me Perussuomalaiset seisomme ja onneksemme emme aivan yksin ole.

Asumisen ”villi” leviäminen ei ole ollut muodissa pitkään, mutta sillä on kysyntää. On olemassa iso määrä ihmisiä, jotka haluavat ympärilleen tilaa, luontoa, siis muutakin kun 24 neliötä, 250 tuhannen euron arvoista betonia.

Näille ihmisille on suotava omistaa ja rakentaa. On huhuttu Elykeskuksen linjanneen aikoinaan, ettei näin saa tehdä ja asioista pitää tehdä vaikeaa. Onko totta vai tarua, niin vaikea sanoa, mutta asiaa kyllä vääjäämättä puoltaa rakennuslupien pimittäminen ja hylkääminen. Välillä tuntuu, ettei sitä omaa kuntaa haluta edes kasvattaa. Mitä puoltaa tutkimus Vihdin kasvusta vuoteen 2040. Tutkimuksen mukaan kasvu on vain muutamia tuhansia ihmisiä. Kehityksen suunta on ollut myös harmittava. Tästä kertoo tilasto vuosilta 2012-2017. Meiltä kuihtuu kylät.

Halukkaita kyliin muuttajia ja rakentajia olisi taatusti, jos antaisimme kunnon mahdollisuuden. Jokainen tietää Nurmijärvi ilmiön. Siellä annettiin mahdollisuus ja kuinka kävi.

Palataan päätöksiin, paljonko niitä hylätään vedoten tuleviin kaavoihin, vesistöihin, koulujen puutteeseen, välimatkoihin tai johonkin muuhun? Paha sanoa, uskomme, että paljon.

Osa valittaa päätöksestä ja silloin asiaan pääsee muutkin vaikuttamaan ja näin kävi 2.2.2021. Lupahakemusvalitus meni äänestykseen Kaavoitus- ja teknisessä lautakunnassa ja valitus hyväksyttiin.

Koko käsitellyn kohdan pääsee lukemaan tästä. Matka voi olla pitkä ja kivinen, mutta vaikka sitten yksi kerrallaan me pidämme lupauksemme puhua ja toimia elinvoimaisten kylien puolesta.