Eläin on syytön vihaasi

Miksi taas saimme lukea kuinka syytön luontokappale sai kärsiä siitä, että se teki mitä se tykkää tehdä?

Kevään koirankakkaraivo kohdistuu usein koiran omistajiin, mutta raivo ulkoilevista kissoista puretaan jostain syystä kissoihin, ei omistajiin. Itse menetin nuorena noin 10-vuotiaana kissani rotanmyrkylle. Silloin ei ollut sosiaalista mediaa missä ihmiset olisivat purkaneet raivoaan, vaan silloin se purkautui kyräilynä naapureille. Niin silloinkin olin kuullut kautta rantain kuinka ulkoileva kissani ärsytti naapuria ja tämä puhui jotain loukuista. Loukut lopulta muuttuivat myrkyksi ja jäin ilman kissaa. No oletan kyseessä olevan jonkun lähinaapurin, koska kissan reviiri oli pieni.

Nyt noin 30-vuotta myöhemmin samaa raivoa saa lukea sosiaalisen median paikallisryhmistä. Sama ärtymys, kissa ulkona. Ikävä kyllä keinotkaan eivät ole muuttuneet vuosikymmenissä. Tällä kertaa vanhukselle rakas eläin köytettiin puuhun ja se jouduttiin lopettamaan, koska sitä oli pahoinpidelty.

Vanhaan aikaan peilaten, nykyään raivolleen saa yllättävän paljon puoltavaa kommenttia ja aina lopulta löytyy joku, joka on kiihottunut tilaan, jossa toteuttaa jonkun sairaan idean. Onko kukaan miettinyt raivotessaan pihallaan kulkevasta kissasta, ettei se raivo välttämättä jää siihen? Pitäisikö jokaisen miettiä hetki ennen valituksen julkaisua, jos jutun lukeekin joku joka on valmis hakkaamaan kissan ja köyttämään sen puuhun lappu kaulassa.

Kiitos kun ilmoitit vapaana liikkuvasta kissasta

Siis kissasta oli aiemmin ilmoitettu, että liikkuu vapaana ja on täysin harmiton. Ei riittänyt kiinniotto, ei pahoinpitely, vaan piti vääntää veistä haavassa ja kirjoittaa loukkaava kirje mukaan omistajan löydettäväksi.

Onneksi asiasta on tehty rikosilmoitus ja toivon tekijän jäävän kiinni. Toivon myös, että ihmiset miettisivät hieman. Kissa on puolustuskyvytön ihmistä vastaan. Se ei ymmärrä raivoamista somessa, mutta se ymmärtää hyvin esimerkiksi pihalta häätämisen vesipyssyn avulla. Kissa ei ymmärrä, ettei se saisi metsästää, koska se on metsästäjä ja maalla kissoja pidetään vapaana, koska ne pitävät talot vapaina hiiristä ja myyristä. Kissa on huomattavasti parempi ratkaisu, kun myrkyn viljeleminen ympäri pihapiiriä. Myrkky voi helposti kulkeutua hiiren mukana makupalaksi joillekkin muille saalistajille. Aiheuttaen täysin turhia kuolemia.

Meillä kylillä on jonkunlainen rottaongelma, mitä hoidetaan nyt myrkyllä. Tälle ongelmalle olisi myös täysin luonnollinenkin ratkaisu aivan nenämme edessä, jos se ei vaan nostattaisi iän ikuista raivoa ihmisissä.

Lopuksi toivon, jos jonkun toisen lemmikki tavalla tai toisella ärsyttää, niin puhukaa suoraan omistajan kanssa. Ne eläimet eivät ole syyllisiä vihaasi. Ikävä kyllä tästä Vihdin tapauksesta ei ehtinyt kulua kun noin vuorokausi ja jo oli uusi kissoja vainoava aloitus tulilla.

-Samppa Granlund