Asiaa vaalien siirrosta

Vaalien siirto tuli hieman yllätyksenä, koska tiedotus oli puolueiden suunnalta ollut , että vaalit järjestetään ajallaan.

THL:n ulostulo, missä tuodaan jotain” harjoituslaskelmia”, jossa tartunnat olisivat vaalien aikaan jopa 12 000 päivässä oli erikoinen. Kyseisellä laskentakaavalla kesäkuun vaaleissa tartunnat voisivat olla jopa 200 000 luokkaa päivässä.

Pääasiallinen peruste oli vain, että riski on kasvanut. 

Kolmen viikon sulullahan oli tarkoitus ajaa tartunnat alas ja turvata huhtikuun vaalit. Tuntuu, että vaalit yllättivät Oikeusministeriön, kuten talvi autoilijat. Julkisuuteen on annettu virkamiesten taholta lausuntoja esim. että tämä antaa lisäaikaa puolueille täydentää listojaan.

Onko nyt perimmäisenä kysymys juuri tästä vai mistä?

Politiikassa asiat eivät ole aina miltä näyttävät tai sitten ne ovat juuri sitä miltä näyttävät. Vaalien siirto ei poista esim. sitä ongelmaa, jos henkilö ei ole ennakkoon äänestänyt ja on vaalipäivänä karanteenissa, niin kotiäänestystähän hän ei saa, koska se pitää sopia 1.6 mennessä. Perussuomalaisilla ehdokashankinta on sujunut ennätystahtiin kautta maan. Meillä oli Vihdissä alkuperäisen aikataulun mukaan hurja tavoite 50 ehdokasta ja siihen päästiin. Vaalien siirtoon on jo sopeuduttu ja lisätään kierroksia ehdokashankintaan. Uusi tavoite on saada täysi lista eli 64 ehdokasta. Toivotaankin, että kaikki ehdokkuudesta kiinnostuneet olisivatkin yhteydessä. Voimia kuntalaisille koronan keskellä ja toivottavasti voidaan vielä tavata torilla ennen vaaleja.

Kirjoitus on lähetetty vastaukseksi alunperin sanomalehti Luoteis-Uusimaan kysymyksiin vaalien siirrosta.