27.6 se alkaa, tule mukaan

Koronarajoitukset alkavat olla takana päin ja on aika rynnistää torille makkaralle ja pullalle.

Koko pitkä lopputalvi ja kevät on kärvistelty hammasta purren. Nyt helpottunein mielin päätimme ensimmäisestä toritapahtumasta ja ensi lauantaina olemme paikalla.

Mukana torilla on kaikille tuttu Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra ja brother christmas vainon kohdannut Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen.

Tarjolla totuttuun tyyliin makkaraa ja pullaa kahvin kera.

Tervetuloa morjestamaan ja kertomaan onko kunnassamme joku asia, missä voisimme kenties auttaa. Mukana telttailemassa myös osa tulevista kuntavaaliehdokkaista. Tapahtuma-aika on 27.6 klo 10-13.00

Huom! olemme huomioineet tapahtumaan vallitsevan tilanteen vaatimat turvajärjestelyt.

Enduroa ja kulkukauppiaita, ensimmäinen tapaus Suomessa

Nummelan Moottorikerho ry oli tehnyt meluilmoituksen Vihdissä ajettavasta enduron SM-osakilpailusta. Meluilmoitusta ei otettu käsittelyyn, vaan vaaditaan ympäristölupaa, tiettävästi ensimmäinen tapaus Suomessa.

Ympäristölupa vaaditaan yleensä silloin, kun ollaan perustamassa moottorirataa. Perinteikäs Päijänneajo ajetaan meluilmoituksella ja kilpailureitti kulkee pohjavesialuiden läpi. Keski-Suomen Ely-keskus toteaa, ettei kilpailu aiheuta pohjaveden pilaantumisvaaraa. Endurokilpailuja on ajettu Vihdissä ennenkin ja silloin meluilmoitus on riittänyt, eikä lainsäädäntökään ole muuttunut niin, että ympäristölupaa vaadittaisiin. Tämä päätös onkin jatkumoa sille linjalle, jolla yritettiin kieltää rallisprintin järjestäminen Veikkoinkorvessa.

Kyseinen päätös onneksi kumottiin ympäristölautakunnassa. Tiedän kuinka tiukat turvallisuusmääräykset moottoriurheilussa on ja kuinka onnettomuuksiin on varauduttu. Tämän johdosta voisin väittää, että ruohonleikkurin tankkaaminen Veikkoinkorvessa aiheuttaa suuremman riskin, kuin autourheilukisat. Tästä ympäristöpäälikkö voikin ottaa vinkin ja lähteä hakemaan kieltoa polttomoottorisille puutarhakoneille pohjavesialueella. Vain sähköisten käyttö sallitaan ja mieluiten tietenkin vihreää sähköä. Tällä linjalla tullaan näivettämään moottoriurheilutapahtumat Vihdissä, eikä isoja tapahtumia muutenkaan Vihdissä juuri ole.

varoitus kiertävistä kattokauppiaista

Lopuksi varoitus kiertävistä kattokauppiaista ja hormien kunnostajista, jotka ovat taas liikenteessä ja tekevät myyntityötä ikäihmisille, jotka eivät itse enää katolle uskalla mennä. Katoille mennään kielloista huolimatta ja näytetään asiakkaille hormikuvia toisista piipuista. Myös katonmyyjä oli vanhemmalle pariskunnalle näyttänyt lähikuvaa ongelmakohdasta, mutta jonkun muun katosta. Myyntityö perustuu pelotteluun katon huonolla kunnolla, mikä ei yleensä vastaa todellisuutta ja hinnat ovat noin 50-60% yli markkinahinnan. Ulkopuolisilla ei ole mitään asiaa katolle ilman lupaa ja, jos ei muu auta, niin soitto poliisille.

Vihdin PS ehdottaa eväspaketteja koululaisille

Vihdin perussuomalaisten kunnanvaltuutetut esittävät, että Vihdin kunta ryhtyisi pikaisiin toimiin käynnistääkseen eväspakettien jakelun niitä tarvitseville koululaisille, jotka ovat tällä hetkellä etäopetuksessa.

Koronaviruspandemiasta johtuen suurin osa koululaisista opiskelee tällä hetkellä etänä. On aivan mahdollista, että tilanne jatkuu tällaisena jopa kevätlukukauden loppuun.

Monissa perheissä kouluruoka on lapsen ainoa päivittäinen lämmin ateria ja nyt fyysisen koulunkäynnin keskeydyttyä myös kouluruokamahdollisuus on jäänyt pois.

Useampi Vihtiä suurempi ja pienempi kunta on jo aloittanut etäkoululaisten eväspakettien jakelujärjestelyt eikä Vihdin kunnalla ole mitään syytä olla liittymättä tähän joukkoon. Jakelu varmasti pystytään hoitamaan 1 x viikossa -periaatteella ja ilman jakajan ja vastaanottajan fyysistä kontaktia.

Esitämme täten, että Vihdin kunnan tulee viipymättä lähettää etäkoululaisten koteihin esim. Wilman kautta kysely eväspakettien tarpeesta ja valmistautua toimittamaan niitä jo ensi viikosta alkaen.

Vihdin PS Veli-Matti Laitinen piti kouluihin liittyen myös puheen valtuustossa.

Etelä-Nummelan koulu- ja päiväkotikeskusta lähdetään toteuttamaan perinteisestä poikkeavalla mallilla. Tämä on hyvä asia, että ennakkoluulottomuuta ja rohkeutta löytyy. Hanke käy vielä Lasten- ja nuorten lautakunnan kautta, joka on ensiarvoisen tärkeää. Lautakunnan toivotaan ottavan kantaa erityisesti mm. esitettyyn tilatarpeeseen lasten määrän kasvun varalta.

Hanke on ollut vuosia vireillä ja suunnitelmat ovat muuttuneet, kuten myös ennusteet oppilasmääristä. Viimeisten ennusteiden mukaan oppilasmäärät laskevat Vihdissä 10 vuoden aikana useita satoja. Siksi lautakunnan tulisi huomioida myös tämä tilatarpeen arvioinnissa. Hankkeessa tulisi huomioida myös Nummelan tulevan oppilasmäärän lisäksi koulujen nykyinen kunto ja arvio niiden toimintakyvystä tulevina vuosina, johon olennaisesti vaikuttaa miten rakennusten ylläpitoon panostetaan.

Etelä-Nummelan rakentamisen käynnistämiseen tämä lienee piristysruiske, mutta arvio missä laajuudessa hanke on järkevä toteuttaa, tulee tehdä selvitettyjen faktojen pohjalta.
Elämme kuntataloudessa haastavia aikoja, pidetään mielessä oikein mitoitetut ja oikea-aikaiset investoinnit.

Perussuomalaiset peruvat kaikki maaliskuun tapahtumat

Perussuomalaisten puolue ilmoitti tänään 12.3 aamulla peruvansa kaikki yleisötilaisuudet maaliskuulta. Vihdin Perussuomalaiset tekevät omalta osaltaan samoin.

Tämä tarkoittaa Nummelaan tarkoitetun 28 päivän tapahtuman siirtymistä eteenpäin. Tilaisuus pidetään ja puoluejohto tulee paikalle, kunhan pahin koronauhka on laantunut.

Perussuomalaisten julkaisuvapaa tiedote asiaan liittyen:

Perussuomalaiset peruuttavat yleisötilaisuutensa maaliskuussa

Maailman terveysjärjestö WHO tiedotti eilen, että koronavirusepidemia on muuttunut pandemiaksi. On mahdollista, että tartuntojen määrä kasvaa lähiaikoina voimakkaasti myös Suomessa.

Yhteiskunta ei voi pysähtyä epidemian vuoksi. Ihmisten on käytävä kaupassa, samoin töissä ja koulussa, kunnes viranomaiset toisin ohjeistavat. On kuitenkin tärkeää, että viruksen leviämistä rajoitetaan tai ainakin hidastetaan. Jokainen tapahtumatta jäävä tartunta vapauttaa terveydenhoidon resursseja sinne, missä niitä tarvitaan. Kaikkien on syytä välttää tulevien viikkojen aikana tarpeettomia riskejä ja siten suojata paitsi itseään myös läheisiään ja koko yhteiskuntaa.

Tästä johtuen Perussuomalainen puolue ja Perussuomalainen eduskuntaryhmä peruuttavat kaikki yleisötapahtumansa tästä päivästä alkaen maaliskuun loppuun asti. Sen jälkeen etenemme tilanteen edellyttämällä tavalla.

Jussi Halla-aho, puolueen puheenjohtaja
Ville Tavio, eduskuntaryhmän puheenjohtaja
Simo Grönroos, puoluesihteeri

Vihdin Perussuomalaiset pahoittelevat siirtyvää tapahtumaa, mutta parempi olla varovainen pandemian suhteen.

Ehdolle Perussuomalaisten riveistä?

Kuntavaalit lähestyvät, vuosi on jollain mittapuulla pitkä aika, mutta aika menee nopeasti. Jos tahdot vaikuttaa sinun aikasi alkaa on nyt.

On aika aloittaa vaalipöhinä taas ja keräämme vaaleihin osallistuvia kasaan. Listoja ei ole julkaistu vielä, mutta kohta ne tulevat ja mukana kannattaa olla heti alusta.

Oletko Vihdissä miettinyt haluavasi vaikuttaa kunnan asioihin? Nyt sinulla on siihen taas mahdollisuus, joka toistuu vain joka neljäs vuosi. Onko kunnassa liian kankeaa kaavoitusta, liian vähän aktiviteetteja tai oleskelupaikkoja nuorille, kylien ei anneta kehittyä? kaikkeen voit vaikuttaa, mutta vain olemalla ehdolla ja liittymällä Suomen nopeimmin kasvavaan ja suurimpaan porukkaan nimeltä Perussuomalaiset.

Tulevaisuus tulee olemaan täynnä haasteita ja uusia aktiiveja tarvitaan.

Avaako seuraava pakolaisaalto myös Vihdin portit?

Vaikeuttaako talouden lasku kuntataloutta?

Viekö maataloustukien leikkaukset tilalliset?

Kaupungeista on alkanut hiljalleen pakomuutto, onko kuntamme valmis ottamaan uusia kuntalaisia vastaan?

Mihin metsätalous kehittyy?

Suuria asioita maassamme, jotka tulevat koskemaan kuntaammekin. Tämän takia on tärkeää, että saamme viisaat päättäjät.

Kuntavaaliehdokkaaksi lähteminen vaatii vain puoluejäsenyyden ja paikallisyhdistys jäsenyyden. Sen jälkeen kisaan mukaan lähteminen on helppoa. Me autamme sinua ja sinulla on täysi tukemme takanasi. Vaihtoehtoisesti hieman harvinaisempana on lähteä ehdolle sitoutumattomana.

Jos et ole puolueen tai paikallisyhdistyksen jäsen vielä, tästä linkistä pääset alkuun.

Jos olet jo jäsenenä molemmissa, kuntavaaliehdokkaaksi ilmoittautumiset ottaa vastaan:

Samppa Granlund

s.granlund@live.com / 050-5815986

Hallituksemme jäsenet/ valtuutetut neuvovat myös, jos sinulla on jotain kysyttävää. Voit kysyä meiltä lomakkeella tai suoraan ottamalla yhteyttä johonkin hallituksen jäseneemme tai valtuutettuun, lista.

Vaihtoehtoisesti voit täyttää hakemuksen puolueen sivuilla tästä linkistä.

Hyvää kevään alkua ja pikaista yhteydenottoa

Vihdin Perussuomalaiset

Ojakkalan talvireiha 2020

Nimestään huolimatta ihan talviriehan tunnelmaan ei ylletty. Kevätrieha olisi ollut tänä vuonna osuvampi nimitys.

Kuitenkin hauskaa oli ja ihmisiä hyvin paikalla. Tapahtuma on edelleen hienosti järjestetty ja jatkoa odotellessa.

Tapahtuma alkoi ketjunheitolla. Minkä voittajasta ei ollut kahta sanaa. Voiton vei Perussuomalaisten Veli-Matti Laitinen heittämällä kaikki ketjun maaliinsa, muiden paikallisyhdistysten heittäessä huteja toisensa perään.

Paikalla oli myös ammuntaa, tietokisailua, poniratsastusta, eikä nälkäkään päässyt yllättämään, kiitos reserviläisten ja marttojen. Makkarat, lohisopat ja vohvelit maistuivat aurinkoisena päivänä ihan mahtavalta.

Ensi vuonna uudestaan ja toivottavasti ihmisiä kertyy kauempaakin mukaan. Toivotaan myös, jos hieman lunta olisi enemmän.

Vihdin PS kiittää järjestäjiä hienosta tapahtumasta.

Kysely pyöräpysäköinneistä käynnissä

Vihdin kunnan Yleiskaavasuunnittelija Mikko Laukkanen on laittanut kunnan sivuille kyselyn pyöräpysäköinneistä.

Kyselyyn kannatta vastata, koska tämä on hyvä tapa kertoa missä tarvetta olisi. Kysely kuuluu kokonaisuudessaan näin:

Tarve uudelle pyöräpysäköinnille

Vihdin kunnan kaavoitus haluaa tietää, missä sijainneissa on eniten tarvetta uudelle pyöräpysäköinnille. Tämän kyselyn vastauksia tullaan käyttämään apuna uusien pyöräpysäköintipaikkojen sijoittamisessa. 

Voit halutessasi jättää useamman vastauksen sekä merkintöjen yhteyteen viestin.

Kysely on auki 16.2.2020 asti. Kiitos osallistumisestasi!

Lisätietoja: 

Yleiskaavasuunnittelija Mikko Laukkanen, mikko.laukkanen(ät)vihti.fi

Kyselyn näet myös tästä linkistä.